Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان مدیرکل استاندارد استان زنجان گفت: فعالیت سازمان‌ملی استاندارد  در چهار محور استانداردسازی، اندازه‌شناسی، تأیید صلاحیت و ارزیابی انطباق است.

مرتضی واحدپور ظهر امروز (۶ شهریورماه) در نشست خبری با بیان اینکه سازمان استاندارد مرجع رسمی حاکمیتی در کشور بوده و عهده‌دار سیاست‌گذاری، حُسن نظارت و هدایت نظام استاندارد و نیز اطمینان‌بخشی به کیفیت کالاها و خدمات است، افزود: تعیین، تدوین، به‌روزرسانی و نشر استانداردهای ملی، نظارت بر حُسن اجرای استانداردهای اجباری و همه کالاها، خدمات دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد، همچنین ‌نظارت بر حُسن اجرای استانداردهای تشویقی، بخشی از فعالیت‌های اداره‌کل استاندارد استان زنجان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به کالاهای دارای استاندارد اجباری و تشویقی، ادامه داد: منظور از استاندارد اجباری، استانداردی است که اجرای همه یا بخشی از آن در کشور به ترتیبی که در قانون مقرر شده، جهت تولید برای مصرف داخلی، صادرات و یا واردات اجباری می‌شود اما در استاندارد تشویقی اجرای آن بر حسب قرارداد سازمان با اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد بود.

واحدپور با بیان اینکه لوازم، تجهیزات و دستگاه‌هایی در تاسیسات برقی ساختمان‌ها قابل نصب و استفاده خواهد بود که طبق مشخصات یک یا چند استاندارد معتبر ساخته‌ شده باشد، اضافه کرد: استفاده از لوازم و تجهیزات غیراستاندارد اکیدا ممنوع خواهد بود. همچنین استفاده از مصالح مناسب مطابق مشخصات فنی ارائه شده در نقشه‌ها جزو استاندارد اجباری است.

مدیرکل استاندارد استان زنجان در گزارش عملکرد خود از هفته دولت سال گذشته تاکنون، ابراز کرد: اداره‌کل استاندارد استان زنجان در شش حوزه فعالیت دارد که صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری ۹۵ مورد، تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری ۴۷۹ مورد و صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی ۴ مورد بوده است.

وی با اشاره به تعداد ۲۳۶ اظهارنامه مورد بررسی صادرات و تعداد ۱۳۶۴ اظهارنامه مورد بررسی واردات، بیان کرد: تاکنون ۲۹۵ بازرسی از تجهیزات شهربازی و تجهیزات زمین بازی انجام شده است.

این مسئول با اشاره به ۱۲۹۸ صدور گواهی‌نامه ایمنی آسانسور، افزود: تعداد بازرسی مراکز عرضه لوازم خانگی ۲۵۲۵ مورد و ۳۵۵۷ نمونه‌برداری از مراکز تولیدی انجام شده است.

وی با اشاره به بازرسی، نمونه‌برداری و آزمون نمونه طرح طاها (تولید داخل)، اعلام کرد: اجرای ۵۸۵۵ آزمون نمونه مراکز تولیدی نیز از دیگر فعالیت‌های اداره‌کل استاندارد استان زنجان در طول یک سال است.

واحدپور یکی از وظایف این اداره‌کل را استانداردسازی، آموزش و ترویج استاندارد برشمرد و تصریح کرد: آموزش مدیران کنترل کیفیت، آموزش کارشناسان استاندارد و سایر آموزش‌های برون‌سازمانی، از دیگر فعالیت‌های این اداره‌کل بوده است.

مدیرکل استاندارد استان زنجان با اشاره به ۱۲ مورد تدوین، درباره اندازه‌شناسی، اوزان و مقیاس‌ها، تشریح کرد: ۳۲۴۲ آزمون نازل جایگاه عرضه سوخت مایع، ۱۴۲۲ آزمون باسکول‌های وسایل نقلیه چرخ‌دار جاده‌ای و ۲۰۱ آزمون‌ نازل‌های سی.ان.جی انجام شده است.

واحدپور با بیان اینکه ۷۱۲۹ آزمون برای توزین و سنجش سبک، اذعان کرد: ۴۶ مورد اعلام جرم علیه واحدهای تولیدی متخلف به علت نداشتن پروانه و یک مورد اعلام جرم به علت جعل علامت استاندارد صادر شده است.

وی با اشاره به ۲۷ مورد کمیسیون ماده ۴۲ استاندارد، اظهار کرد: تاکنون ۱۹ شکایت به ثبت رسیده که  فعلاً توقیفی نداشتیم.

مدیرکل استاندارد استان زنجان با اشاره به تایید صلاحیت و سیستم‌های مدیریت کیفیت، ادامه داد: استاندارد بین‌المللی ایزو ۱۷۰۲۵، الزامات کلی برای احراز صلاحیت انجام آزمون‌ها و یا کالیبراسیون و نیز نمونه‌برداری را مشخص می‌کند، از سال گذشته تا به امسال ۲۰  گواهی ۱۷۰۲۵ صادر شده است.

وی با بیان اینکه ایزو ۱۷۰۲۵ برای همه سازمان‌های مجری آزمون و کالیبراسیون قابل استفاده است، تاکید کرد: استاندارد بین‌المللی ایزو ۱۷۰۲۰، فعالیت‌ نهادهای بازرسی را شامل می‌شود که کار آن‌ها اعم از بررسی مواد، محصولات، نصب‌ها، دستگاه‌ها، ماشین‌آلات، کارخانجات، فرآیندها، مراحل کار یا خدمات، تعیین تطابق همه موارد بیان شده با الزامات و ارائه گزارش بعدی نتایج این فعالیت‌ها به مشتریان و مقامات (در صورت نیاز) است.

واحدپور با اشاره به ۲۳ مورد تمدید صلاحیت آزمایشگاه همکار استانی و ابطال تایید صلاحیت دو آزمایشگاه همکار استانی، افزود: بررسی آلاینده‌ها بر عهده محیط‌زیست بوده و اداره استاندارد آخرین ارگانی است که بعد از بررسی و ارزیابی ارگان‌های ذی‌صلاح، محصول تولیدی را اگر مشمول استاندارد اجباری باشد، نظارت می‌کند.

وی با اشاره به طولانی بودن فرآیند آزمایش درباره مصالح قابل استفاده در مسکن‌های ملی، بیان کرد: متاسفانه سازمان استاندارد قوه قهریه ندارد. وقتی چند ارگان متولی یک مسئله باشند، نمی‌توان انتظار داشت همه آزمایش‌ها زیر نظر آزمایشگاه‌های همکار ما انجام شود، از طرفی ما ابزار قضایی همانند پلمب نداریم، در صورت تخلف با اخطاریه به مراجع قضایی معرفی می‌کنیم.

معاون ارزیابی و انطباق اداره استاندارد استان زنجان گفت: محصولات دارای استاندارد اجباری به صورت مستمر پایش، ارزیابی و نمونه‌برداری می‌شوند.

حمیرا آهنی نیز در ادامه این نشست، اظهار کرد: محصولات مغایر با استاندارد در سه  نوع جزیی و عمده و بحرانی دسته‌بندی کرده‌ایم که در صورتی که یک محصول در وضعیت بحرانی باشد، طبق قانون تولیدکننده موظف به جمع‌آوری و مرجوع کالاهای تولیدی خود است.

وی با اشاره به نمونه‌برداری قبل از صدور پروانه و نمونه‌برداری از کالاهای در حال تولید مشمول استاندارد اجباری، ادامه داد: آسفالت و عناصر استفاده شده جزو استاندارد اجباری نیست.

آهنی اضافه کرد: محصولات کشاورزی که به صورت خام عرضه می‌شود، مشمول استاندارد اجباری نیست اما فرآورده‌های حاصل اعم از رب و آب‌میوه را به طور مستمر بررسی می‌کنیم.

این مسئول با اشاره به اینکه با گذشت یک سال ما همچنان خواهان همکاری با قرارگاه امنیت غذای کشاورزی هستیم، ابراز کرد: از ۱۲ مورد تدوین، دو مورد در حوزه ساختمان، یک مورد حوزه برق، ۶ مورد پوشاک و باقی مربوط به ورزش، سیستم مدیریت کیفی و ... بوده است.

وی با تاکید بر استاندارد فنی مصالح، خاطرنشان کرد: نازل‌های سی‌.ان‌.جی توسط شرکت‌های مربوطه به دقت نظارت شده و موارد بسیار بحرانی از ریزش و نبود استاندارد این نازلها ثبت نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان استاندارد استاندارد اجباری ایزو پروانه کاربرد علامت استاندارد مدیرکل استاندارد استان زنجان کل استاندارد استان زنجان مشمول استاندارد اجباری نمونه برداری فعالیت ها اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۵۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند

به گزارش قدس خراسان، مصطفی مهدوی ارفع اظهار کرد: میزان اهدای خون این استان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود هفت درصد افزایش داشته است.

مسوول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی افزود: ۲۱۱ هزار و ۱۸۴ داوطلب پارسال به مراکز اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۴۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند، ادامه داد: اهدا کننده مستمر خون به کسی گفته می‌شود که حداقل ۲ بار در سال خون اهدا کند و این تعداد در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار و ۸۱۸ نفر در استان گزارش شده است.

مهدوی ارفع بیان کرد: بیش از ۲۹ درصد اهدا کنندگان خون استان در این بازه زمانی «با سابقه» و حدود ۱۸ درصد اهدا کننده «بار اولی» هستند.

مسوول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته زنان نیمی از اهداکنندگان خون را شامل می‌شوند، افزود: بانوان سال گذشته ۵.۳۵ درصد معادل هشت هزار و ۶۱۵ نفر از اهداکنندگان خون استان را تشکیل می داده اند.

وی افزود: شاخص اهدای خون ۲۷.۲۸ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور است.

دیگر خبرها

  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • توقیف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته بندی غیر استاندارد در استان کرمانشاه
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی